Close

SIGGRAPH 2017

SIGGRAPH 2017

Hazırlayanlar: Hitay Tuçaltan – Alican Özer

 


 

Special Interest Group on Computer Graphics and Interactive Techniques (SIGGRAPH-Bilgisayar Grafikleri ve Etkileşim Tekniklerine Yönelik Özel İlgi Grubu) konferansı, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’nin, Los Angeles şehrinde yapıldı.

Bilgisayar grafikleri üzerine bu yıl 44’üncüsü organize edilen, SIGGRAPH konferansı, 30 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Los Angeles Kongre Merkezinde gerçekleştirilen konferansın bu yılki temaları; alternatif gerçeklik, ileri seviyede eğitim, gösterişli dijital medya şovları, insan-bilgisayar etkileşimi, yaratıcı iş birlik ve geleceğin teknolojileriydi.

İlk defa 1974 yılında düzenlendi

İlki 1974 yılında düzenlenen bilgisayar grafikleri konferansı, Bilgisayar Bilimi Derneği özel ilgi grupları (ACM) desteğiyle gerçekleştirildi. Bilgisayar profesyonellerini bir araya getirmeyi hedefleyen ve bilgisayar alanındaki gelişmeleri sunmayı amaçlayan konferans her yıl düzenlenmeye devam etti. Konferansın Asya ayağı olan SIGGRAPH ASIA ise 2008’den beri her yıl düzenleniyor.

Bu yıl konferansın araştırma kısmında öğrenciler için ACM Araştırma Yarışması yapıldı

Yarışmada ön-lisans ve lisans gruplarından dereceye girenler büyük finale katılmaya hak kazandı. Kuşe kâğıt çalışmasında ise yeni çıkan teknolojiler ile ilgili konuşmacılar ve sanat dünyasından, sektörden gelen uzmanlar ile panel düzenlendi. Bilgisayar grafikleri ve interaktif yöntemler, kapsayıcı sanat, animasyon tasarımı, görsel efektler, etkileşim, araştırma ve mühendislik üzerine içerik üreticileri konuşmalar yaptı. Teknik kâğıt çalışmalarının bazıları SIGGRAPH jürisi tarafından seçilip yayımlandı. Öğrenme kısmında ise eğitim fırsatları ve resmi sunumların, pratik deneyim paylaşımının, bilgisayar grafikleri ve interaktif yöntemler hakkındaki sorunların dâhil edildiği forumlar oluşturuldu. Konferansın deneyimleme ayağında ise katılımcılar uygulamalar, demolar ve VR’dan dokunsal teknolojilere kadar, gerçek zaman sekansları, üç boyutlu çıktı ve kapsayıcı gerçekliği gözlemledi ve bunlarla etkileşim kurma fırsatını yakaladı. Bunların yanı sıra özel aktiviteler ile bilgisayar animasyon festivali de gerçekleştirildi.

Farklı alanlardan konuşmacılar katıldı

Konferansa VR yapımının gerçekliği konuşması ile Dominik Kaeser, Carlos Diaz, Chris Healer, Newyork Times’daki yeni gerçeklik konuşması ile Graham Roberts, “Kendi VR gösterini inşa et” kursu ile Gordon Wetztein, Robert Konrad, Nitish Padmanaba, Hayato Ikoma,“VR etkileşimi” kursu ile Jason Jerald, Richard Marks ve Joseph La Viola, “JPL bilgisayar grafikleri laboratuvarının tarihi” paneli ile Julian Gomez, David Em, James Blinn, Sylive Rueff katıldı.

SIGGRAPH 2018’in ise Kanada, Vancouver’da 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir